greece-flag-locale-iconengland-flag-locale-icon
Faq's

Συχνές Ερωτήσεις

Πως προέκυψε το όνομα της σελίδας;

Το όνομα της σελίδας θα λέγαμε ότι προέκυψε εντελώς τυχαία αλλά με πολύ ωραίο τρόπο. Γενικά όσοι μας ξέρουν θα μπορούσαν να μας χαρακτηρίσουν και τελειομανείς οπότε δεν θα ξεκινούσαμε ποτέ κάτι καινούργιο χωρίς να έχουμε μεριμνήσει για όλες τις παραμέτρους. Έτσι και για τη σελίδα μόλις αποφασίσαμε τη δημιουργία της θέλαμε να έχει ένα ιδιαίτερο όνομα στο οποίο όμως θα αναφέρεται ξεκάθαρα το περιεχόμενό της. Ψάχνοντας πολλές μέρες λοιπόν είχαμε καταλήξει μόνο στο ότι θέλαμε να υπάρχει η λέξη travel. Σκεφτόμασταν και λέγαμε "Τι λες για Chris & Tzo Travels;" ή "Τι λες για A Greek travel couple;". Και αυτό συνεχίστηκε με τη μορφή πλάκας "What About( τι λες για) Mr & Mrs Travel?" ή "What About Travel till the end?" ή "What About Travel...?" . Και μία μέρα κοιτιόμαστε και λέμε αυτό είναι: What About Travel. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν μας έχει περάσει καθόλου από το μυαλό αλλά στο άκουσμα του ήταν σαν να συμφωνήσουμε με τα μάτια και κάπως έτσι γεννήθηκε το Whatabouttravel.

Τι είδους ταξιδιώτες είστε;

Δεν ανήκουμε σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία ταξιδιωτών αφού μας αρέσει να κάνουμε πολλά και διαφορετικά πράγματα σε ένα ταξίδι. Μας αρέσει να δοκιμάζουμε όλα τα παραδοσιακά πιάτα, να κάνουμε δραστηριότητες αντιπροσωπευτικές της τοποθεσίας και κυρίως να ζούμε όσο γίνεται την καθημερινότητά του μέρους που ταξιδεύουμε. Πάντα όμως φροντίζουμε να κάνουμε όλα όσα θέλουμε με το μικρότερο δυνατό κόστος. Γι’αυτό το λόγο θα μας δεις να ταξιδεύουμε μόνο με backpacks αλλά και με μεγάλη βαλίτσα. Θα μας δεις να μένουμε σε ξενοδοχείο αλλά και σε hostel. Θα μας δεις να τρώμε street food αλλά και σε εστιατόρια. Έτσι, όλα τα παραπάνω μας βάζουν σε πολλές κατηγορίες ταξιδιωτών αλλά ταυτόχρονα και σε καμία. Αυτό που τελικά επιδιώκουμε είναι να ταξιδεύουμε και να ανακαλύπτουμε το κάθε μέρος όσο περισσότερο μπορούμε.

Ποιο είναι το κριτήριο με το οποίο επιλέγετε τους προορισμούς και ποιο είναι το travel bucketlist σας;

Η επιλογή των προορισμών δεν γίνεται με κάποιο συγκεκριμένο κριτήριο κάθε φορά. Σίγουρα θα λέγαμε ότι δεχόμαστε επιρροές από συζητήσεις που κάνουμε και από εικόνες και βίντεο που βλέπουμε κατά καιρούς και με βάση αυτά ξεκινάει η αναζήτηση. Η οριστική επιλογή εξαρτάται και από το αν είναι καλή-ιδανική περίοδος για τον προορισμό (πχ καιρικές συνθήκες), αν μπορούμε να βάλουμε άδεια και οι δύο από τη δουλειά μας αλλά και από το κόστος των εισιτηρίων. Όπως έχουμε ξαναπεί το κόστος είναι κάτι που παίζει ρόλο στην τελική επιλογή ενός προορισμού αλλά δεν είναι και ανασταλτικός παράγοντας. Δηλαδή προτιμούμε να ταξιδέψουμε λιγότερο σε διάστημα ενός χρόνου για να πάμε σε κάποιες χώρες που θέλουμε παρά να αποκλείσουμε προορισμούς επειδή είναι ανεβασμένο το συνολικό κόστος. Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω θα λέγαμε ότι δεν έχουμε bucketlist ή αλλιώς θα λέγαμε ότι το travel bucketlist μας είναι όλος ο κόσμος. Μπορεί να ακουστεί υπερβολικό, αλλά θεωρούμε ότι κάθε μέρος έχει να σου δώσει κάτι. Και όταν το συνειδητοποιήσουμε όλοι μας αυτό τότε δεν θα έχουμε κανένα περιορισμό στις ταξιδιωτικές επιλογές μας. Μπορεί ένα μέρος να σε στιγματίσει με όσα θα συναντήσεις και θα γευτείς εκεί και ας μην το είχες υπολογίσει εξαρχής καθόλου. Αφέσου στη μαγεία απόλαυσε το κάθε ταξίδι σου και σίγουρα δεν θα το μετανιώσεις. Επομένως για εμάς κάθε μέρος είναι πιθανό να είναι ο επόμενος προορισμός μας και θα θέλαμε να γυρίσουμε όλο τον κόσμο.

Πως πήρατε την απόφαση να δημιουργήσετε ένα ταξιδιωτικό site ενώ υπάρχουν άλλα τόσα;

Για εμάς τα ταξίδια είναι κάτι παραπάνω από χόμπι. Πλέον είναι μέρος της ζωής μας αφού δεν μπορούμε να τη φανταστούμε χωρίς αυτά. Η δημιουργία ενός ταξιδιωτικού site ήταν εξαρχής ο σκοπός μας γιατί πραγματικά θέλουμε να βοηθήσουμε και να εμπνεύσουμε τον κόσμο να ταξιδεύει. Κάναμε μία μικρή αρχή με τα κοινωνικά δίκτυα αλλά αυτός ήταν ο απώτερος στόχος. Μία δική μας ταξιδιωτική σελίδα στην οποία θα αναλύουμε τα δικά μας ταξίδια. Το ότι υπάρχουν πολλά ακόμη site σίγουρα δεν μας φοβίζει ίσα-ίσα μας ενθαρρύνει. Θεωρούμε ότι πάντα υπάρχει χώρος για όλους σε όλα τα πράγματα, αφού ο καθένας το κάνει με το δικό του μοναδικό τρόπο. Εμείς είμαστε αυτοί που είμαστε και κάνουμε αυτό που κάνουμε χωρίς να πιέζουμε κανέναν να ακολουθήσει τον τρόπο μας. Κάποιοι ταυτίζονται περισσότερο, κάποιοι λιγότερο και άλλοι καθόλου. That is travelling!

Ποιο είναι το όραμα σας για τα επόμενα 5-10 χρόνια όσον αφορά τα ταξίδια και το whatabouttravel;

Όσον αφορά τα ταξίδια το όραμα μας είναι να ταξιδέψουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη μπορούμε τόσο σε Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Να γνωρίσουμε αξιοθέατα, κουλτούρες, ανθρώπους και να δοκιμάσουμε γεύσεις που ούτε καν έχουμε φανταστεί. Θέλουμε ακόμη να "εκθέσουμε" τον εαυτό μας σε καθετί καινούργιο και να γνωρίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το φυσικό μεγαλείο που υπάρχει στον πλανήτη. Όσον αφορά το whatabouttravel το όραμα μας είναι να μεγαλώσει όλο αυτό με ένα και μόνο σκοπό. Να επηρεάσουμε όσο μπορούμε τους ανθρώπους να ταξιδεύουν περισσότερο ή να αρχίσουν να ταξιδεύουν. Για να είμαστε ρεαλιστές, τα ταξίδια σίγουρα αποτελούν μία πολυτέλεια. Όμως, ακόμα και μία μικρή εκδρομή λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι μας μπορεί να μας χαρίσει όμορφες στιγμές και πολύ ωραίες εικόνες. Πιστεύουμε πραγματικά πως τα ταξίδια αλλάζουν και τελικά βελτιώνουν τον άνθρωπο, για αυτό και θέλουμε μέσα από το whatabouttravel να ωθήσουμε τον κόσμο προς αυτή την κατεύθυνση.

logo

Βρείτε μας